Spotlight

Nelson Schoenen; eentje om goed in de gaten te houden

Door site-redactie - Prijs-update: 25 mei 2019 -

De overname van de failliete Dolcis, onderdeel van de Macintosh-keten, is een volgende grote stap in de stormachtige groei van Nelson Schoenen. Met het integreren van ongeveer twintig Dolcis-vestigingen naar het Nelson-concept, komt de schoenenretailer steeds dichter bij het uiteindelijke doel: landelijke dekking. We kunnen er niet meer om heen: Nelson Schoenen is een shop om gedegen rekening mee te houden...

Groei
Nelson Schoenen groeide in een kleine twee jaar al van 65 naar 75 vestigingen. Die groei had te maken met de overname van een zestal winkels van Avance, in mei 2014, en nog geen jaar later vier vestigingen van Taft. Verder heeft de schoenenketen 35 brandstores van Ecco in bezit. Ook online zit de retailer niet stil: naast een eigen webshop nam Nelson in 2012 succesvol de webwinkel Shoemixx.nl over en is de schoenencollectie te koop via online-gigant Wehkamp.

It's not that I want more shoes, it's just they keep making them in my size; NELSON

Nelson timmert aan de weg
In 1949 is Nelson met een winkel in Purmerend begonnen; in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland is Nelson voornamelijk te vinden. Sinds een paar jaar vestigt Nelson ook in andere provincies, als Breda, Eindhoven, Amersfoort en Doetinchem. De landelijke dekking wil Nelson onder andere bereiken met overnames zoals bij Avance, Taft en Dolcis is gebeurd. Nog meer overnames van failliete ketens in de nabije toekomst zijn dan ook zeker niet uit te sluiten.

Nelson opent dit voorjaar een premiumstore aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Voorlopig blijven ze winkels openen, verbouwen en het concept doorontwikkelen. Waar ketens als die van Macintosh en Schoenenreus het afgelopen jaar omvielen, groeit het bedrijf van de familie Neelissen dus vrolijk verder. Juist dat het een familiebedrijf is, speelt een belangrijke rol. Ook de investeringen in een duidelijke omnichannelstrategie zijn een belangrijke factor. Alle winkels en online platforms moeten uiteindelijk volledig geïntegreerd zijn in elkaar. “De klant bepaalt wat, waar en wanneer hij koopt. Nelson zorgt voor de juiste service, collectie en beleving.”

Nelson voor iedereen, voor dames, heren & kinderen

Heb jij deze merken al gespot bij Nelson?
Bij Nelson vind je een ruim aanbod aan diverse topmerken. Of je nu op zoek bent naar extra comfort of de laatste trends, bij Nelson vind je altijd een passend merk. De collecties bestaan uit sneakers en enkellaarsjes, maar ook uit pumps, veterschoenen, laarzen en meer! Voor de allerkleinsten hebben ze bijvoorbeeld kinderschoenen van British Knights, Develab, Mim-Pi, Clic, Orange Babies, Jochie en Little David. Ben je op zoek naar stevige herenschoenen voor een heerlijke wandeling? Kijk dan eens bij Timberland of Palladium. Een nette herenschoen voor op kantoor vind je bij Van Lier, Braend en Bugatti en trendy shoenen van Antony Morato, Jack & Jones en PME Legend. En naast de kinder- en herencollectie vind je uiteraard ook nog een ruim aanbod aan damesschoenen. In hun damescollecties vind je comfortmerken als Aqa, Rieker, Gabor en Ecco. En voor de laatste trends kun je terecht bij Bronx, La Strada, Supertrash, SPM,  MJUS en Hobb's. Kortom, een ruim een veelal betaalbaar aanbod voor het hele gezin!
 


Orange Babies
Nelson is ook sponsor van Orange Babies, Orange Babies is een stichting met als voornaamste doel het in Afrika helpen van zwangere vrouwen met HIV en hun ongeboren baby's. De kinderschoenen van Orange Babies zijn ook nog eens superleuk! Lees hier meer over dit mooie project.

Volg Nelson ook op Pinterest!

SALE bij Nelson

In de laatste periode van de wintersale scoor jij online met extra veel voordeel schoenen voor dames, heren en kinderen bij Nelson. Je ontvangt tot wel 40% korting op de hele SALE collectie van Nelson.

De korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen en geldt niet op snowboots. Alle topmerken tegen gereduceerd tarief, wie wil dat nou niet? Enkellaarzen, sneakers, veterschoenen, laarzen, moccasins, pumps, sloffen, sandalen, slippers en instapschoenen, je vindt het allemaal terug in de online uitverkoop op www.nelson.nl.

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

In the spotlight: Wehkamp

Populaire Wehkamp acties

NEW Parfum
en meer Beauty

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Bekijk prijzen